СЕРИЯ УЕБИНАРИ „ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЯ В СТРОИТЕЛСТВОТО“
3,4, 9, 10, 16, 23 юни 2020, в онлайн платформата BlueJeans
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКТОРИТЕ

Коста Върбанов – LinkedIn

Коста е продуктов мениджър в Немечек България, чийто опит с технологиите в сферата на архитектура и строителство започва още от студентските му години. В Дания завършва бакалавър със специалност Architectural Technology and Construction Management, а магистратурата си провежда в Австрия в направление Building Science and Technologies. Основен фокус по време на образованието му е устойчивото развитие и енергийна ефективност, които намират отражение, както в дизайна, така и в целия жизнен цикъл на сградите. Професионалният му опит на архитект прераства в управление на проекти за сградна автоматизация и „умни сгради“ в Siemens Building Technologies. Последното му призвание е на продуктов мениджър в софтуерната компания Немечек България, където подпомага позиционирането на BIM портфолиото на компанията.

Марио Капути – LinkedIn

Марио Капути е международен консултант по мениджмънт и преподавател. Той е изпълнителен директор на in2it и директор на магистърската Програма по управление на СИМ на Politecnico di Milano. Специалист в две сфери: Корпоративно управление на недвижими имоти и Информационни и комуникационни технологии. С богат опит в управлението на проекти, моделиране и управление на информацията за сградите (СИМ), Big Data и Internet of Things, оперативна ефективност, редизайн на бизнес процеси и управление на промените. Марио владее добре пет европейски езика, работил е и е живял в Германия, Великобритания, Швейцария и Италия.

Марко Занолини – LinkedIn

Марко Занолини завършва инженерно образование в университета La Sapienza в Рим и придобива магистърска степен за СИМ мениджър в Scuola Pesenti от Politecnico di Milano. Той е старши консултант в in2it и специализира в Анализ на процеси, BIM to Field, Digital Twins.

Станислав Дерменджиев – LinkedIn

Станислав работи като Изследовател Дигитално Строителство в Cobuilder Internaltional, където се занимава със стандартизация и цифровизация на данните за строителните продукти и проучване на BIM технологии. Член на Българския институт по стандартизация, като го представлява на Европейско ниво в Технически комитет CEN/TC 442 “Building Information Modelling (BIM)”. Завършва специалност „Строителство на сгради и съоръжения“ специализация инженер-проектант в УАСГ, където в момента също следва редовна докторантура към катедра „Организация и икономика на строителството“. Интересува се от иновативни подходи за управление на информацията и структуриране на данните в строително-инвестиционния процес.

Драго Милчев LinkedIn

Понастоящем Драго е мениджър дигитална трансформация в Cobuilder International и участва в проекти за изработване на експлоатационни информационни модели, разработване на геометрични и експлоатационни данни, приложение на стандартите IFC и COBie, обща информационна среда/ BIM360  и други. Той е експерт в Autodesk Plant and Building Suits (Revit, NavisWorks, Autodesk Vault, BIM360, Autodesk Plant 3D, Inventor). Ентусиаст в сферата на СИМ с богат опит в прилагането и интегрирането на СИМ в международна среда със силен строителен опит и дълбоки познания за индустрията от гледна точка на доставчиците, изпълнителите и инвеститорите. Професионалният му опит като СИМ интегратор в мащабни проекти включва INTEL Ирландия – Tool Install Project, LIVERPOOL FC – план за разширение на стадиона на Anfield, надграждане на центъра за данни на Amazon AWS Dublin, Bristol Myers Squibb – Ирландия.

Инж. Неделчо Ганчовски

Строителен инженер – конструктор с над 20 г. стаж в проектирането на АЕЦ, ТЕЦ, промишлени съоръжения, както и десетки жилищни и обществени сгради в България и чужбина. Към настоящия момент е управител на фирма „Проектсофт“, където разработва някои от най-популярните Български софтуерни продукти за 2D и 3D проектиране на строителни конструкции. Автор е на първия онлайн курс за строителни конструкции в Аула. Разработва популярното wiki за Еврокод – eurocode.bg, както и онлайн библиотека от уеб приложения за проектиране в браузъра. Провежда редовни обучения, курсове и семинари в областта на конструктивното проектиране.

Никола Добрев  LinkedIn    

Никола Добрев завършва Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и TIAS School for Business and Society. Той е изпълнителен директор на БинесСофтСистемс АД и партньор в БизнесСофт, развиващи WorkStream.Construction – интегриран софтуер за управление на строителни проекти.

Румела Атанасова LinkedIn

Румела работи като изследовател дигитално строителство в Cobuilder International, като основната дейност, с която се занимава, е стандартизация, цифровизация и управление на данните за строителни продукти. Член е на ТК 101 към Българския институт по стандартизация, като е участвала в превода на БДС EN ISO 19650-1:2019.

През 2013г. завършва специалност „Технологии на архитектурата и управление на строителството“ в Копенхаген, където започват и нейните проучвания в сферата на BIM. Понастоящем е редовен докторант към катедра „Организация и икономика на строителството“, като докторантурата е насочена към приложението на BIM в управлението на строителството. Проявява интерес към устойчивото строителство и стандарти за сертификация за устойчивост като  BREEAM, DGNB и др., и прилагането на иновативни подходи за управлението на информацията в тази сфера.

Петър Пенчев – LinkedIn

Петър Пенчев е архитект, завършил УАСГ през 2015г. BIM експерт, архитект и партньор в All 1 Studio, Revit гуру. Понастоящем създава персонализирани Revit инструменти, използвайки Revit API и Python; разработва дизайни за изчисление на работни процеси с Dynamo и Revit.

Борис СачанскиLinkedIn

Борис Сачански завършва УАСГ през 2017г. специалност „Строително инженерство“. Работи във Франция като инженер в Ecole des Ponts PARISTECH (ENPC). През 2019 г. Завършва Магистърска степен „Управление на проекти“ в УАСГ. Понaстоящем e мениджър в SmartConsult.

Франческа БелтранLinkedIn

Франческа Белтран е строителен инженер. Завършила е в Santo Tomas Университет във Филипините, както и магистърската програма „Управление на проекти в строителството“ в УАСГ. Участвала е в управлението и контрола на изпълнението на мащабни инфраструктурни проекти, финансирани от Световната банка, както и публично-частни партньорства.  Изследователските й интереси са областта на дигитализацията на управлението на строителни проекти. Понастоящем е част от ProActiveSolutions.

Д-р арх. Даниела Иванова-УзуноваLinkedIn

Ръководител „Изследване и развитие“ в Кнауф България ЕООД – разработване на нови продукти и изследване на нови решения в областта на сухото строителство.
Хоноруван асистент в катедра „Технология на архитектурата“ към Архитектурния факултет на УАСГ.
Завършила архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Защитила е дисертация в областта на етажните сгради с дървена конструкция.

Арх. Георги Соколов

Арх. Соколов е част от екипа на фирма „Некст Ай Ти Сървисиз“ ЕООД и работи като Водещ BIM Архитект. Работата му е свързана с изграждане на софтуерни решения, които интегрират иновативни технологии и подходи в процеса на проектиране, строителство и управление на сгради.
Има опит в архитектурното проектиране и интеграцията на „BIM“ технологии в жилищни и обществени проекти в голям и малък мащаб, както и опит в различни софтуерни решения.
Завършил е „Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия“ (УАСГ) в гр. София – специалност “Архитектура“, като паралелно е изучавал и развивал уменията си в областта на програмирането.

Христо Христозов – LinkedIn

Христо Христозов е доктор по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преподавател по Управление на програми в областта на строителството и финансово управление на строителни проекти в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Изследовател и консултант по дигитализация на процесите на управление в строителството, туризма и правото.